Sari la conținut
 • Helloeveryoneletsplayagame(1).thumb.gif.bed03a9a8a290c1b8b7d82af9464cc1b.gif

Medicina

Discuții legate cu ceilalți Fratelo despre Medicina ( Intotdeauna cere parerea unui specialist!)


Sub-forumuri

 1. Cardiologie

  Discuții legate cu ceilalți Fratelo despre Cardiologie - 

  Cardiologia este ramura medicinei care se concentrează pe studiul, diagnosticarea și tratamentul bolilor și afecțiunilor inimii și ale vaselor de sânge. Inima este un organ vital care pompează sângele prin corp și furnizează oxigen și nutrienți esențiali celulelor. Cardiologia se concentrează pe prevenirea și tratarea afecțiunilor care pot afecta funcționarea normală a inimii și a sistemului cardiovascular.

  • Nu sunt încă postări aici
 2. Diabet, boli metabolice si de nutritie

  Discuții legate cu ceilalți Fratelo despre Diabet, boli metabolice si de nutritie - 

  Diabetul este o afecțiune în care nivelul de glucoză (zahăr) din sânge este crescut și nu poate fi controlat în mod adecvat. În mod normal, organismul nostru produce o substanță numită insulină, care ajută la reglarea nivelului de glucoză din sânge. În cazul diabetului, pancreasul nu produce suficientă insulină sau corpul nu utilizează în mod corespunzător insulina produsă.

  • Nu sunt încă postări aici
 3. Stomatologie

  Discuții legate cu ceilalți Fratelo despre Stomatologie - 

  Stomatologia este ramura medicinei care se concentrează pe diagnosticarea, tratarea și prevenirea afecțiunilor dentare și ale cavității bucale. Stomatologii sunt specialiști medicali care se ocupă de tratamentul bolilor dinților, gingiilor și țesuturilor moi ale cavității bucale.

  • Nu sunt încă postări aici
 4. Boli infectioase

  Discuții legate cu ceilalți Fratelo despre Boli infectioase 

  Bolile infecțioase sunt afecțiuni cauzate de agenți patogeni, cum ar fi bacterii, viruși, fungi sau paraziți, care infectează organismul uman. Aceste boli pot varia în gravitate, de la ușoare până la severe și pot afecta diferite părți ale corpului, cum ar fi plămânii, tractul urinar, sângele, creierul sau alte organe.

  Unele dintre cele mai comune boli infecțioase sunt gripa, pneumoniile, infecțiile tractului urinar, hepatitele, infecțiile cu HIV și COVID-19. Tratamentul pentru bolile infecțioase poate include administrarea de antibiotice, antivirale, antifungice sau antiparazitare, precum și alte terapii pentru a trata simptomele specifice ale bolii. Prevenirea bolilor infecțioase poate fi realizată prin respectarea igienei personale, vaccinare și evitarea contactului cu persoanele bolnave.

  • Nu sunt încă postări aici
 5. Oncologie (Cancer)

  Discuții legate cu ceilalți Fratelo despre Oncologie (Cancer)

  Oncologia este ramura medicinei care se ocupă cu prevenirea, diagnosticarea și tratamentul cancerului și altor afecțiuni tumorale. Cancerul este o afecțiune în care celulele anormale se divid și se multiplică în mod necontrolat, formând tumori care pot afecta funcționarea normală a organismului.

  Specialiștii în oncologie sunt medicii care se concentrează pe diagnosticarea și tratarea cancerului. Aceștia utilizează o varietate de tehnici și tratamente, inclusiv radioterapie, terapie prin chimioterapie, terapie prin hormoni, imunoterapie și chirurgie, pentru a trata și gestiona cancerul și simptomele asociate.

  • Nu sunt încă postări aici
 6. Chirurgie generala

  Discuții legate cu ceilalți Fratelo despre Chirurgie generala 

   

  • Nu sunt încă postări aici
 7. Oftalmologie

  Discuții legate cu ceilalți Fratelo despre Oftalmologie

  Oftalmologia este ramura medicinei care se concentrează pe diagnosticarea și tratamentul bolilor și afecțiunilor ochilor și a sistemului vizual. Aceasta include atât problemele de vedere, cât și afecțiunile care afectează sănătatea ochilor, precum infecții, inflamații, traumatisme și boli congenitale.

  • Nu sunt încă postări aici
 8. ORL

  Discuții legate cu ceilalți Fratelo despre ORL

  ORL este abrevierea de la Otorinolaringologie, care este ramura medicinei care se ocupă de diagnosticarea și tratamentul afecțiunilor urechii, nasului și gâtului.

  Printre afecțiunile tratate de specialiștii ORL se numără:

  Infecții ale urechii, cum ar fi otita

  Probleme de auz sau surditate

  Sinuzite și alte afecțiuni ale nasului și sinusurilor

  Afecțiuni ale gâtului, cum ar fi amigdalita și laringita

  Probleme cu vocea, cum ar fi disfonie și afecțiuni ale corzilor vocale

  Afecțiuni ale glandelor salivare și ale cavității bucale

  Diagnosticarea și tratamentul acestor afecțiuni includ examinări fizice, testarea auzului și a vocii, imagistică medicală și terapie medicamentoasă sau chirurgicală, după caz.

  • Nu sunt încă postări aici
 9. Gastroenterologie

  Discuții legate cu ceilalți Fratelo despre Gastroenterologie

  Gastroenterologia este ramura medicinei care se concentrează pe diagnosticarea și tratamentul afecțiunilor tractului gastro-intestinal, care includ esofagul, stomacul, intestinul subțire, colonul, rectulul și organele adiacente, cum ar fi ficatul, vezica biliară și pancreasul.

  • Nu sunt încă postări aici
 10. Nefrologie & Urologie

  Discuții legate cu ceilalți Fratelo despre Nefrologie & Urologie

  Nefrologia este ramura medicinei care se concentrează pe diagnosticarea și tratamentul afecțiunilor sistemului renal, adică al rinichilor și tractului urinar. Aceasta include bolile care afectează structura, funcția sau circulația sângelui către rinichi, precum și tulburările metabolice și endocrine care pot influența sănătatea renală.

  • Nu sunt încă postări aici
 11. Neurologie si Recuperare

  Discuții legate cu ceilalți Fratelo despre Neurologie si Recuperare

  Neurologia este ramura medicinei care se ocupă de diagnosticarea și tratamentul afecțiunilor sistemului nervos central și periferic. Aceste afecțiuni includ boli ale creierului, măduvei spinării, nervilor și mușchilor.

  • Nu sunt încă postări aici
 12. Ortopedie

  Discuții legate cu ceilalți Fratelo despre Ortopedie

  Ortopedia este specialitatea medicală care se ocupă de diagnosticarea, tratamentul și prevenirea afecțiunilor sistemului musculo-scheletic, adică a oaselor, articulațiilor, mușchilor, tendoanelor și ligamentelor.

  • Nu sunt încă postări aici
 13. Pneumologie si Chirurgie Toracica

  Discuții legate cu ceilalți Fratelo despre Pneumologie si Chirurgie Toracica 

  Pneumologia este specialitatea medicală care se concentrează pe diagnosticarea și tratarea afecțiunilor pulmonare și respiratorii. Aceste afecțiuni includ boli ale plămânilor, ale căilor respiratorii și ale sistemului respirator în ansamblu.

  • Nu sunt încă postări aici
 14. Dermato-venerice

  Discuții legate cu ceilalți Fratelo despre Dermato-venerice

  Dermato-venerologia este specialitatea medicală care se ocupă cu diagnosticarea și tratamentul afecțiunilor dermatologice și cu transmitere sexuală (boli venerice). Aceste afecțiuni pot afecta pielea, părul, unghiile, mucoasele și organele genitale.

  • Nu sunt încă postări aici
 15. Ginecologie, andrologie, sexologie

  Discuții legate cu ceilalți Fratelo despre Ginecologie, andrologie, sexologie

  Ginecologia este specialitatea medicală care se ocupă cu diagnosticarea și tratamentul afecțiunilor sistemului reproducător feminin, precum și cu sănătatea generală a femeii. Aceste afecțiuni includ boli ale uterului, ovarelor, trompelor uterine, colului uterin, vaginului și sânilor.

  Andrologia este specialitatea medicală care se ocupă cu diagnosticarea și tratamentul afecțiunilor sistemului reproducător masculin. Aceste afecțiuni includ boli ale prostatei, testiculelor, penisului, precum și infertilitatea masculină.

  Sexologia este o disciplină care se ocupă cu studiul sexualității umane, problemele sexuale și comportamentul sexual uman. Aceasta poate include consilierea sexuală, terapia sexuală și educația sexuală.

  • Nu sunt încă postări aici
 16. Psihiatrie si psihologie

  Discuții legate cu ceilalți Fratelo despre Psihiatrie si psihologie

  Psihiatria și psihologia sunt două specialități medicale care se concentrează pe sănătatea mentală și pe problemele psihice.

  Psihiatria este specialitatea medicală care se ocupă cu diagnosticarea, tratamentul și prevenirea bolilor psihice, precum și cu gestionarea problemelor de sănătate mentală. Printre afecțiunile tratate de psihiatri se numără depresia, anxietatea, tulburările de personalitate, schizofrenia și tulburările alimentare.

  Psihologia este disciplina care se ocupă cu studiul comportamentului uman, precum și cu mintea și procesele cognitive. Psihologii pot oferi terapie și consiliere pentru o gamă largă de probleme, inclusiv anxietate, depresie, tulburări de alimentație, probleme de relaționare și stres.

  • Nu sunt încă postări aici
 17. Dezbateri medicale

  Discuții legate cu ceilalți Fratelo despre Dezbateri medicale

  4
  postări
 18. Medicamente si posologie

  Discuții legate cu ceilalți Fratelo despre Medicamente si posologie

  • Nu sunt încă postări aici
 19. Spitalul din judetul meu

  Discuții legate cu ceilalți Fratelo despre spitalul tau judetean ! Pareri informatii si dezbateri

  • Nu sunt încă postări aici
 20. Alte afectiuni

  Discuții legate cu ceilalți Fratelo despre Alte afectiuni medicale

  • Nu sunt încă postări aici
 21. Tigari & Tigari electronice

  Discuții legate cu ceilalți Fratelo despre Tigari & Tigari electronice

  Țigările electronice sunt dispozitive electronice care vaporizează un lichid special (numit lichid de vapare) pentru a crea un aerosol, pe care utilizatorii îl inhalează în plămâni. Lichidul de vapare este de obicei compus din propilen glicol, glicerol, arome și nicotină.

  Țigările electronice sunt considerate a fi mai puțin dăunătoare decât țigările tradiționale, deoarece nu conțin multe substanțe toxice care sunt prezente în fumul de țigară. Cu toate acestea, ele conțin încă nicotină, care este o substanță dăunătoare pentru sănătate. De asemenea, există îngrijorări cu privire la faptul că vaporii din țigările electronice pot conține substanțe chimice care pot fi dăunătoare pentru sănătate pe termen lung

  • Nu sunt încă postări aici

0 topicuri în acest forum

Nu sunt încă topicuri în acest forum

Creează primul topic
 • Cine e conectat?   0 Membri, 0 Anonim, 0 Vizitatori Vezi listă completă

  • Nu sunt utilizatori înregistrați conectați acum
×
×
 • Creează nouă...