Sari la conținut
 • Helloeveryoneletsplayagame(1).thumb.gif.bed03a9a8a290c1b8b7d82af9464cc1b.gif

Hardware

Discuții legate cu ceilalți Fratelo despre Hardware


Sub-forumuri

 1. Depanare Sistem

  Discuții legate cu ceilalți Fratelo despre Depanare Sistem - Depanarea sistemului (sau depanarea computerelor) se referă la procesul de diagnosticare și remediere a problemelor de software și hardware care afectează funcționarea unui sistem informatic. Scopul depanării sistemului este de a identifica și de a remedia erorile și problemele tehnice care pot apărea în timpul utilizării unui computer sau alt dispozitiv informatic.

  • Nu sunt încă postări aici
 2. Procesoare, memorii, placi de baza (MOBO)

  Discuții legate cu ceilalți Fratelo despre Procesoare, memorii, placi de baza (MOBO) - 

  Procesoarele, memoria RAM și plăcile de bază sunt componentele principale ale unui sistem de calcul.

  Procesorul (CPU) este creierul sistemului de calcul și se ocupă de execuția instrucțiunilor de programare. Procesoarele sunt clasificate în funcție de viteza de ceas (măsurată în gigahertzi), numărul de nuclee și alte specificații. În general, cu cât procesorul are o viteză de ceas mai mare și mai multe nuclee, cu atât este mai capabil să gestioneze sarcinile complexe.

  Memoria RAM (Random Access Memory) este utilizată pentru a stoca temporar date și instrucțiuni utilizate de procesor în timpul executării programelor. Cantitatea de memorie RAM disponibilă determină cât de multe aplicații și programe pot fi executate simultan, precum și cât de rapid pot rula acestea.

  Placa de bază (motherboard) este componenta centrală a sistemului de calcul, care conectează toate celelalte componente ale calculatorului. Placa de bază include sloturi pentru procesoare, memoria RAM, plăcile video, dispozitivele de stocare și alte componente.

  7
  postări
 3. Multimedia ( Placi Video)

  Discuții legate cu ceilalți Fratelo despre Multimedia - 

  Placa video (sau placa grafică) este un dispozitiv hardware care se ocupă cu afișarea imaginilor și videoclipurilor pe un monitor sau pe un alt dispozitiv de afișare. Această componentă este crucială pentru experiența multimedia, inclusiv pentru jocuri, redarea de filme și streaming video.

  Plăcile video moderne pot include procesoare grafice dedicate (GPU-uri) care accelerează procesarea grafică și reduc sarcina de lucru a procesorului principal.

  • Nu sunt încă postări aici
 4. Stocare date (SSD/HDD)

  Discuții legate cu ceilalți Fratelo despre Stocare date (SSD/HDD) - 

  HDD (Hard Disk Drive) și SSD (Solid State Drive) sunt două tipuri de dispozitive de stocare utilizate în sistemele de calcul.

  HDD-urile sunt dispozitive mecanice care utilizează un disc rotativ pentru a stoca datele. Acestea sunt disponibile în diferite capacități și viteze de rotație. HDD-urile sunt relativ mai ieftine decât SSD-urile și oferă o capacitate mai mare de stocare. Cu toate acestea, din cauza naturii lor mecanice, HDD-urile sunt mai lente și pot fi mai fragile decât SSD-urile.

  SSD-urile sunt dispozitive de stocare flash, ceea ce înseamnă că nu au componente mobile. Acestea oferă viteze de acces și transfer mult mai rapide decât HDD-urile și sunt mai durabile, datorită lipsei componentelor mecanice. Totuși, SSD-urile sunt mai scumpe per GB decât HDD-urile și, de obicei, au o capacitate de stocare mai mică.

  • Nu sunt încă postări aici
 5. Monitoare

  Discuții legate cu ceilalți Fratelo despre Monitoare - Un monitor este un dispozitiv de afișare care afișează informațiile primite de la calculator sau de la alte dispozitive. Monitoarele pot fi conectate la un computer desktop sau laptop, la o consolă de jocuri, la un player media sau la orice alt dispozitiv care oferă o ieșire video.

  • Nu sunt încă postări aici
 6. Overclocking, Racire, Modare

  Discuții legate cu ceilalți Fratelo despre Overclocking, Racire, Modare - Overclocking este o practică prin care se modifică setările unui component hardware (de exemplu, procesorul sau placa video) pentru a funcționa la o frecvență mai mare decât cea nominală. Această tehnică poate îmbunătăți performanța sistemului, dar poate crește, de asemenea, temperatura și poate afecta durata de viață a componentelor.

  • Nu sunt încă postări aici
 7. Periferice

  Discuții legate cu ceilalți Fratelo despre Periferice - Componentele periferice sunt dispozitivele care se conectează la un computer și îi permit să interacționeze cu lumea exterioară

  • Nu sunt încă postări aici

0 topicuri în acest forum

Nu sunt încă topicuri în acest forum

Creează primul topic
 • Cine e conectat?   0 Membri, 0 Anonim, 0 Vizitatori Vezi listă completă

  • Nu sunt utilizatori înregistrați conectați acum
×
×
 • Creează nouă...