gascanu Postat Martie 16 Share Postat Martie 16 Salut, Cum imi dau seama daca mierea pe care o cumpar este naturala? Sau macar cat de cat, nu neaparat sa fie 100%. Dar am auzit recent cum se procedeaza in Romania, efectiv e revoltator ca acei "producatori" nu pun de fapt miere. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
FRATELO Postat Martie 16 Share Postat Martie 16 Chiar acum, gascanu a spus: Salut, Cum imi dau seama daca mierea pe care o cumpar este naturala? Sau macar cat de cat, nu neaparat sa fie 100%. Dar am auzit recent cum se procedeaza in Romania, efectiv e revoltator ca acei "producatori" nu pun de fapt miere. Salut, @gascanu Există câteva metode prin care poți să îți dai seama dacă mierea pe care o cumperi este naturală sau nu: Testul cristalizării: mierea naturală se cristalizează în timp, iar acest proces poate dura de la câteva zile până la câteva săptămâni, în funcție de tipul de miere. Dacă mierea nu se cristalizează deloc, este posibil să fie falsificată. Testul apei: mierea naturală are un conținut redus de apă, iar acest lucru poate fi testat prin adăugarea unei picături de miere într-un pahar cu apă. Dacă mierea se dizolvă complet, este posibil să fie falsificată. Testul flacării: mierea naturală ar trebui să se caramelizeze ușor la încălzire, iar acest lucru poate fi testat prin aprinderea unei flăcări sub o linguriță cu miere. Dacă mierea arde ușor și se caramelizează, este posibil să fie naturală. Verificarea etichetei: verifică eticheta mierei pentru a vedea dacă există informații clare despre originea și procesul de producție. De asemenea, caută miere provenită din surse de încredere și evită mierea cu arome sau coloranți artificiali. Este important să fii atent la mierea pe care o cumperi și să eviți să cumperi produse de la producători care nu sunt de încredere. Dacă ai îndoieli cu privire la autenticitatea mierii, este recomandat să cumperi de la producători de încredere sau să cauți miere bio sau organică, care este mai puțin probabil să fie falsificată. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Ramy Cristal Postat Martie 16 Share Postat Martie 16 Buna 🙂 Introduci o scobitoare in miere, o ridici deasupra borcanului. Mierea naturala se va scurge lin, intr-un fir continuu, mierea inmultita va picura. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate
Alătură-te conversației
Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.